The Blockchain Life

Genres: Documentary

Releasejaar: 2023

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving The Blockchain Life

In ‘The Blockchain Life’ gaan we in op alles wat met crypto te maken heeft en praten we met sommige van de grootste marktspelers. Deze serie is de meest uitgebreide kijk op crypto ooit.

Seizoenen

The Blockchain Life (S01)Prime Video

NieuwDezeWeek Promo:

Aflevering 1

We gaan naar El Salvador enkele weken voordat Bitcoin daar het wettige betaalmiddel gaat worden. We bezoeken Bitcoin Beach waar betalen met bitcoin al werkelijkheid is en proberen uit te vinden of de mensen enthousiast zijn over deze grote stap en of dat terecht is.

Aflevering 2

In deze aflevering duiken we in de grootste hype in crypto van 2021 Non-Fungible Tokens (NFT's). We onderzoeken het wereldje van de NFT's: wat zijn het wie maken ze wie kopen ze en zijn ze een blijvertje of gewoon een nieuwe hype?

Aflevering 3

De nieuwste ontwikkeling op blockchain is de Metaverse. We bekijken de digitale universums van blockchain digitale mode en de digitale laag over onze fysieke wereld. Is dit wel iets dat mensen willen en moet het aan een blockchain gebonden zijn?

Aflevering 4

We zijn in de VS één jaar nadat de SEC een rechtszaak aanspande tegen cryptobedrijf Ripple en zijn valuta XRP met de bewering dat alle XRP ongeregistreerde aandelen zijn. We kijken welke impact dit had op XRP-houders en hoe zij zich nu verzetten tegen de SEC.

Aflevering 5

De blockchain wordt de grote gelijkheidstrekker genoemd. Maar op de blockchain lijkt de genderkloof nog groter dan in de echte wereld. In deze aflevering ontmoeten we de vrouwen die proberen te vechten voor gelijke rechten op de blockchain.

Aflevering 5

We zijn in Nigeria waar de impact van blockchain aantoonbaar groter is dan op de meeste andere plekken. Nadat crypto was gebruikt om protesten te financieren heeft een overheidsverbod deze opkomende industrie verstoord. Nu moeten mensen manieren vinden om daaromheen te werken.

Aflevering 6

Het handelen in cryptovaluta is zo eenvoudig geworden dat veel mensen hun vrije tijd gebruiken om hun spaargeld te investeren op crypto-handelplatformen. Maar achter de succesverhalen van crypto-miljonairs schuilt een volatiele en ongereguleerde markt die investeerders kwetsbaar maakt.

Reacties op The Blockchain Life