Goliath

8.1

Genres: Drama

Releasejaar: 2021

60 min

Bekijk op IMDB.com

Omschrijving Goliath

Eens een gerespecteerd advocaat, is Billy McBride nu opgebrand en aan lager wal, waardoor hij meer tijd in een bar doorbrengt dan in een rechtszaal. Wanneer hij met tegenzin toch instemt met het vervolgen van een onrechtmatige doodszaak tegen de grootste klant van Cooperman & McBride, het enorme advocatenkantoor dat hij hielp creëren, ontdekken Billy en zijn ragtag-team een enorme en dodelijke samenzwering, waardoor ze in een levend- of doodsproces komen tegenover de ultieme Goliath.

Seizoenen

Goliath (S01)Prime Video

Billy McBride was ooit een machtige advocaat, maar is nu opgebrand en uitgeblust. Hij is vaker in een café dan in de rechtszaal. Als hij met tegenzin een zaak wegens dood door schuld aanneemt tegen de grootste cliënt van het advocatenkantoor dat hij heeft opgezet, ontdekken Billy en zijn team een groots en dodelijk complot, dat hen tegenover de ultieme reus stelt in een proces op leven en dood.

Goliath (S02)Prime Video

Billy McBride gaat weer criminelen verdedigen, deze keer in een dubbele moordzaak. Zijn cliënt is een 16-jarige jongen en Billy weet zeker dat hij onschuldig is. Billy, Patty en hun team bouwen hun zaak op in de onderwereld van Los Angeles. Wanneer de echte moordenaars ontdekt worden, bereiken de gevolgen zelfs de burgemeesterverkiezingen - en de steenrijke ontwikkelaar van de stad.

Goliath (S03)Prime Video

De dood van een vriend brengt Billy McBride ertoe een zaak aan te spannen in de door droogte geteisterde Central Valley, waar hij een nieuwe Goliath treft: een rijke boer en zijn zus die de kostbaarste bron van Californië willen stelen, water. Terwijl Billy en zijn team de waarheid nastreven, duiken oude vijanden en persoonlijke demonen op om hem te dwingen zijn eigen sterfelijkheid te aanvaarden.

Goliath (S04)Prime Video

In het laatste seizoen keert Billy terug naar zijn Big Law roots nadat Patty (Nina Arianda) een baan heeft aangenomen bij een prestigieus advocatenkantoor in San Francisco. Samen proberen ze een van Amerika's meest verraderlijke Goliaths neer te halen: de opioïde industrie. Terwijl Billy worstelt met zijn eigen chronische pijn en Patty het gevoel heeft dat ze wordt gebruikt, wordt hun loyaliteit op de proef gesteld. Hierdoor komt hun partnerschap op het spel te staan. In een wereld waar je met geld alles kan kopen, zelfs gerechtigheid, zullen ze alles moeten riskeren om te doen wat juist is.

Reacties op Goliath