De IRT affaire

Omschrijving De IRT affaire

In de jacht op de criminele top besluit de Nederlandse overheid in de jaren negentig zelf drugs te gaan importeren om zo de onderwereld in kaart te brengen en op te rollen. Grootschalige drugshandel en corruptie is het gevolg. Een wonderbaarlijk waargebeurd verhaal over hoe de overheid de grootste drugsdealer van Euopa werd.

Seizoenen

De IRT affaire (S01)Prime Video

NieuwDezeWeek Promo:

Aflevering 1

Het is chaos in de straten van Amsterdam in de jaren tachtig. Criminaliteit, openbaar drugsgebruik en ordeverstoring zijn dagelijkse kost. In deze chaos staat Klaas Bruinsman op als grote leider van de onderwereld. Het IRT team wordt opegricht om deze nieuwe vorm van georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Aflevering 2

Klaas Bruinsma is dood en het IRT verliest zijn bestaansrecht. Om relevant te bijven en succes te tonen wordt er besloten om met informanten drugs te gaan importeren om zo de onderwereld in kaart te brengen en uiteindelijk de bazen op te pakken.

Aflevering 3

De Delta Methode draait op volle toeren en er worden containers vol met drugs geimporteerd onder toeziend oog en goedkeuring van de Nederlandse overheid. Maar wie bespeelt nu wie? De overheid de criminelen of de criminelen de overheid?

Aflevering 4

Het IRT is opgeblazen met verwijten over en weer. Om de onderste steen boven te krijgen wordt een parlementaire enquette ingesteld en daar blijkt het allemaal nog erger te zijn dan eerder gedacht.

Reacties op De IRT affaire